Te înregistrezi și…

1. Beneficiezi de acces la resurse electronice de documentare abonate de institutia din care faci parte
2. Beneficiezi de acces de tip ‘free trial‘ la resurse electronice pentru documentare academică
3. Beneficiezi de informații cu privire la posibilitățile de publicare internațională în domeniul cercetării
4. Beneficiezi de acces la evenimentele și proiectele dezvoltate de Enformation și partenerii noștri
5. Beneficiezi de rapoarte detaliate cu privire la resursele electronice pentru documentare și evaluare academică


Completează informațiile și confirmă adresa de email pentru continuarea înregistrării.
I agree to the Terms & Conditions  
American Institute of Physics
American Institute of Physics este o organizatie non-profit creata în anul 1931 cu scopul de a promova dezvoltarea şi difuzarea de cunoştinţe de fizică şi aplicarea acesteia pentru bunăstarea umană.

Platforma de reviste American Institute of Physics (AIP) oferta acces cu text integral la reviste străine știinţifice de cercetare în format online pentru 25 de reviste online, dintre care 18 reviste sunt cotate ISI. Scitation este un serviciu al AIP care permite acces la peste un milion de documente de la reviste ştiinţifice, ziare, lucrări ale conferinţelor internaţionale, alte publicaţii speciale și de prestigiu de la societăţi ştiinţifice şi tehnice. Prin Scitation Library Service Center se oferă bibliotecarilor instrumentele de care au nevoie pentru a administra revistele online la care se abonează instituţia.

Cambridge University Press
Cambridge University Press publică în prezent peste 330 de reviste academice peer-reviewed (din care 196 de reviste cu factor de impact ISI) și peste 500,000 articole. Conţinând ultimele cercetări dintr-o largă gamă de subiecte, revistele editurii Cambridge sunt accesibile în întreaga lume în format tipărit și online. Cambridge publică pe lângă revistele proprii și reviste în colaborare cu peste 100 de societăţi profesionale și academice pentru a asigura succesul optim al fiecărei publicaţii.

HSS Collection – conţine reviste academice din domeniile: știinţe economice, știinţe sociale și umaniste,

STM Collection – conţine reviste știinţifice din domeniile: matematică, fizică, chimie, medicină, știinţele vieţii, știinţele pământului.

Elsevier
Platforma de cercetare ScienceDirect oferă acces cu text integral la reviste știinţifice de cercetare în format online, cărţi academice, serii de cărţi și enciclopedii online. Peste 20% din informaţia apărută la nivel global în domeniile știinţelor exacte și știinţelor umaniste, tehnologie și medicină este publicată pe platforma Elsevier Science Direct.

Freedom Collection Journals oferă acces la:

• peste 2,000 de reviste de specialitate cu text integral, din care 1,502 reviste cotate ISI.

• peste 11 milioane articole full-text din peste 2,000 de reviste editate de Elsevier;

• peste 76 milioane de rezumate ale articolelor din toate domeniile;

• 15 mii de fișiere multimedia din toate domeniile știinţifice;

Revistele sunt împărţite în 4 colecţii în funcţie de subiect (Physical Sciences and Engineering, Life Sciences; Health Sciences, Social Sciences and Humanities) și în 24 de subcolecţii.

Scopul editurii ELSEVIER este de a oferi excelenţă, astfel că anual peste 25% din informaţia știinţifică publicată la nivel mondial poartă marca acestei edituri.

Emerald
Platforma online Emerald Publishing Group ofertă acces cu text integral la reviste străine știinţifice de cercetare în format online. Scopul editurii EMERALD (una din cele mai importante edituri de literatură economică din lume) este să reducă distanţa dintre cercetarea academică și practica de zi cu zi în domeniul economic. Pe langă subiectele din diversele specializări din domeniul economic: management, marketing, finanţe-bănci, resurse umane, afaceri etc; sunt abordate subiecte importante în activitatea de cercetare și educaţie: Management educaţional, Management de bibliotecă, Managementul cercetării și inovaţiei.

Emerald Management Journals 200 este una din cele mai mari și cuprinzătoare colecţii de reviste de management peer-review din lume și propune o nouă abordare a utilizării resurselor electronice pentru documentare. Astfel, pe lângă colecţia de jurnale sunt oferite o serie de extra resurse personalizate pentru: bibliotecari, decani, profesori, cercetători, studenţi etc.

Institute of Electrical and Electronics Engineers - IEEE
IEEE este cea mai mare asociaţie profesională dedicată inovaţiei tehnologice avansate și excelenţă în beneficiul umanităţii. IEEE și membrii săi inspiră o comunitate globală, prin intermediul publicaţiilor sale foarte citate, conferinţe, standarde tehnologice, precum și activităţi profesionale și educaţionale.

IEEE/IET Electronic Library (IEL) oferă acces la mai mult de o treime din literatura din domeniul ingineriei și a știinţei calculatoarelor din întreaga lume, punând la dispoziţie materiale de foarte bună calitate de la Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) și Institution of Engineering and Technology (IET).

De pe platforma IEEE Xplore® se pot accesa 168 de ziare, reviste și tranzacţii IEEE în text integral, 26 ziare și reviste IET (din care 161 de titluri sunt cotate ISI), peste 1,210 de conferinţe editate de IEEE și 25 de conferinţe editate de IET și publicaţii informative de la seminarii internaţionale, peste 2,500 de standarde IEEE aprobate și publicate, IEEE Standards Dictionary Online, peste 3 milioane de rezumate ale articolelor disponibile din toate domeniile de inginerie, electronică și știinţa calculatoarelor.

Institute of Physics
Platforma online Institute of Physics Journals oferă acces la textul integral din reviste știinţifice de cercetare în format online. Institute of Physics UK este o organizaţie știinţifică non-profit menită să dezvolte inţelegerea și utilizarea fizicii. Institute of Physics este adeptul principiului libertăţii academice și își propune să pună în aplicare acest principiu în toate activităţile sale.

Institute of Physics Publishing, editura organizaţiei, este un lider în ceea ce privește literatura academică din domeniul fizicii.

În afară de programul clasic de publicare a jurnalelor, IOP oferă informaţii știinţifice de înaltă calitate usor accesibile prin intermediul paginii web în continuă dezvoltare la reviste, ziare, lucrări ale conferinţelor de specialitate, cărţi, alte servicii electronice. Activitatea IOP Publishing datează încă din anul 1874. Esenţa programului de publicare este seria “Journals of Physics” care acoperă toate subdisciplinele fizicii.

Oxford University Press
Oxford Journals este o divizie a Oxford University Press, care este un departament al Universităţii Oxford. Publică 265 de reviste academice și de cercetare (din care 188 de reviste cu factor de impact ISI) care acoperă o gamă largă de domenii, două treimi dintre acestea fiind publicate în colaborare cu societăţi știinţifice și alte organizaţii internaţionale.

HSS Collection – conţine reviste academice din domeniile: știinţe economice, știinţe sociale și umaniste,

STM Collection – conţine reviste știinţifice din domeniile: matematică, fizică, chimie, medicină, știinţele vieţii, știinţele pământului.

ProQuest
PROQUEST Central oferă acces la textul integral și rezumate din reviste știinţifice de cercetare în format online, fără alt suport magnetic sau pe hârtie, de la edituri academice de prestigiu, edituri universitare, asociaţii academice, asociaţii profesionale din întreaga lume.

Totalizând peste 22.360 de titluri periodice, dizertaţii, ziare, rapoarte, documente, clipuri video, ProQuest Central este una din cele mai vaste surse de documentare enciclopedică online cu text integral. Pe o singură platformă online sunt disponibile 27 din cele mai populare baze de date ProQuest care acoperă peste 160 de domenii, inclusiv de afaceri, ştiinţă şi tehnologie, medicină şi sănătate, literatură, societate şi cultură, artă, istorie, religie, calculatoare, educaţie. Aceasta este o resursă multidisciplinară de neegalat pentru toţi cercetătorii, de toate nivelurile, precum şi o colecţie inovatoare pentru bibliotecile de toate tipurile.

Springer
Platforma SpringerLink oferă acces cu text integral la reviste știinţifice de cercetare în format online. Este una din cele mai utilizate resurse electronice de documentare știinţifice din lume și de la noi din ţară. Înfiinţată în anul 1996, platforma SpringerLink a continuat să evolueze în funcție de nevoile cercetătorilor și în prezent conţine peste 2,860 de titluri de reviste (faţă de 1,551 în 2006), peste 169,500 de cărţi online, peste 4,400 serii de cărţi și 307 de lucrări de referinţă online, peste 34,000 de protocoale, colecţiile sale conţinând reviste de la cele mai mari biblioteci știinţifice din lume.

În prezent, în România se oferă acces la 2,399 de reviste de specialitate în text integral, din care 1,493 de titluri sunt cotate ISI.

Cunoaștere, informaţie și calitate sunt cele trei lucruri care modelează activitatea editurii SPRINGER. La nivel mondial este a doua mare editură știinţifică, specializată mai ales pe domeniile tehnic și medical.

Taylor & Francis
Taylor & Francis Group oferă acces cu text integral la reviste străine știinţifice de cercetare în format online. Publică 1,632 de reviste online din 19 de discipline academice, de la agricultură și artă până la știinţe sociale și zoologie, din care 769 de titluri sunt cotate ISI.

Tandfonline.com este platforma care găzduieste în prezent reviste online, enciclopedii online și baze de date de rezumate și indexări publicate de Taylor & Francis, Routledge, Psychology Press.

Revistele grupului editorial Taylor and Francis sunt împărţite în următoarele colecţii: Humanities, Social Science Collection – conţine reviste academice din domeniile: știinţe economice, știinţe sociale și umaniste, drept. Science, Technology and Medicine Collection – conţine reviste știinţifice din domeniile: matematică, fizică, chimie, medicină, știinţele vieţii, știinţele pământului.

Thomson Reuters
Platforma Web of Science este una dintre cele mai importante surse de documentare știinţifică la nivel mondial. Scopul acestei baze de date este de a oferi informaţii despre recunosterea știinţifică a articolelor știinţifice și de identificare a noilor tendinţe și tehnologii la nivel mondial. Diversele baze de date componente ofera access la peste 20,000 de reviste, 15,000 conferinţe anuale, 60,000 de carti, 51 milioane de patente, 2.6 milioane de seturi de date.

Cea mai cunoscută bază de data disponibilă pe această platformă online este Web of Science Core Collection. Este o bază de date bibliografică și bibliometrică în format online, cuprinzând în principal reviste știinţifice, conferinţe și carţi. În România sunt accesibile rezumatele articolelor a peste 12,200 de reviste știinţifice și 160,000 de conferinţe știinţifice din 256 de discipline.

Journal Citation Reports este autoritatea recunoscută pentru evaluarea ISI a jurnalelor știinţifice, creat în colaborare cu prestigiosul Institute for Scientific Information din Philadephia, SUA. Este o bază de date bibliometrică în format online, cuprinzând date despe reviste știinţifice și conferinţe cotate în urma procesului de selecţie și curare. Disponibilă pe platforma Web of Science, oferă date statistice cuantificabile care permit evaluarea impactului publicaţiilor în comunitatea știinţifică. Această baza de date cuprinde doar revistele cu Factor de Impact.

Derwent Innovations Index este o bază de date bibliografică și bibliometrică în format online, cuprinzând brevete știinţifice. Disponibilă pe platforma Web of Science, cuprinde date despre aproximativ 51 de milioane de brevete și invenţii înregistrate din 40 de ţări, inclusiv România, din 1963 și până în prezent.

Nature Publishing Group
Nature Publishing Group publică peste 100 de reviste (din care 86 cu factor de impact ISI) și baze de date online din domeniile: știinţele vieţii, știinţe fizice, știinţe aplicate și medicină clinică. Volumele conţin știri zilnice despre jurnaliști câștigători de premii, opinii ale experţilor, metodologii practice, precum și rezultate ale unor cercetări de mare impact și recenzii de la orice editor din domeniul știinţific.

Nature este cel mai apreciat săptămânal știinţific din lume al Nature Publishing Group (NPG). Lansat în anul 1869, misiunea declarată a acestuia încă de la început a fost să dezvolte publicaţiile, să examineze oportunităţile provenite din apariţia noilor tehnologii și să ajute la creșterea audienţei cititorilor

Se pot abona colecţii sau selecţii de reviste din toate domeniile de activitate.

Domeniile NPG permit utilizatorilor să găsească publicaţiile relevante din subiectul de interes, iar articolele găsite vor informa utilizatorii cu ultimele cercetări și descoperiri din domeniul de interes:

• Chemistry (Chemistry, Drug discovery, Biotechnology, Materials, Methods and Protocols)

• Clinical Practice & Research (Cancer, Cardiovascular medicine, Dentistry, Endocrinology, Gastroenterology and hepatology, Methods and Protocols, Pathology and pathobiology, Urology)

• Earth & Environment (Earth sciences, Evolution & ecology)

• Life Sciences (Biotechnology, Cancer, Development, Drug discovery, Evolution & ecology, Genetics, Immunology, Medical research, Microbiology, Molecular cell biology, Neuroscience, Pharmacology, Methods and Protocols, Systems biology)

• Physical Sciences (Physics, Materials)

Central and European Online Library (C.E.E.O.L.)
Central and Eastern European Online Library (C.E.E.O.L.) este o bază de date unică în domeniu, care oferă publicații academice și culturale de profil socio-umanist, din țările Europei Centrale și de Est. Lider în acest sector, C.E.E.O.L. oferă în prezent 1,180 de publicații în format full text PDF, acesta fiind identic cu formatul tipărit al acestora. C.E.E.O.L. a fost înființată în 2000 la Frankfurt am Main, Germania, cu intenția de a sprijini editurile culturale și academice din Europa de Est, și de a pune la dispoziția analiștilor, studenților, profesorilor din întreaga lume materiale academice și culturale valoroase care se concentrează pe temele politice, sociale, istorice, culturale ale Europei Centrale și de Est. Revistele din arhivă acoperă întreg spectrul social, politic și cultural, și sunt publicate de prestigioase instituții academice și culturale, între care din România: Centre for Political Analysis – Cluj, Studia Universitatis “Vasile Goldiş” Arad – Seria Ştiinţe Economice, Studia Universitatis Babeș-Bolyai, editurile universităților din Iași, Cluj, Brașov, Constanța, Tg. Mureș, Arad, Timișoara, Craiova. Numărul revistelor din România se ridică în prezent la 264 de titluri. Nr. de titluri a crescut față de 2011 cu 34%. Mai multe informații la: http://www.ceeol.com
CABI

CAB Abstracts with full text

CAB Abstracts with full text este una din cele mai cuprinzătoare baze de date din domeniu, oferă cercetătorilor acces instant la peste 7,6 milioane de înregistrări începând din anul 1973, cu peste 350.000 de rezumate adăugate în fiecare an. Înregistrările acoperă domeniul știinţelor vieţii aplicate și includ: agricultură, mediu, știinţe veterinare, economie aplicată, știinţa alimentelor și nutriţie, turism, știinţele mediului.

Forest Science Database

Forest Science Database este baza de date bibliografică lider mondial în domeniu, care studiază și cercetează probleme legate de pădure, agrosilvicultură și lemn. Actualizată săptămânal, baza de date furnizează informaţii bibliografice și rezumate pentru toate aspectele legate de agrosilvicultură, silvicultură, biologia arborilor, utilizarea terenurilor și știinţa lemnului, precum și efectele schimbărilor climatice, a defrișărilor, exploatarea pădurilor și silvicultură urbană.

VetMed Resource

VETMED Resource este instrumentul cel mai cuprinzător pentru medicii veterinari care există la acest momento în lume. Cu specific veterinar concentrat și acces la peste 1 milion de înregistrări relevante din baza de date CAB Abstracts, VETMED susţine practica și dezvoltare profesională cu cele mai bune informaţii din medicina veterinară bazate pe dovezi disponibile.

CABI eBooks

CAB eBooks oferă o oportunitate unică de a accesa titluri prestigioase CABI într-un format usor de folosit. Cărțile sunt indexate și recuperabile ca si capitole, asigurând că o căutare de titluri disponibile va returna cele mai relevante rezultate și va economisi timp preţios.

Compendia

Compendia de la CABI este un instrument enciclopedic online ce reunește diverse sfere de activitate ale știinţei pe o singură platformă de căutare. Compendia conţine: informaţii indexate ale tuturor cercetărilor știinţifice, specificaţii tehnice detaliate, imagini, informaţii detaliate despre diferite subiecte, date demografice, economice și statistice, bibliotecă electronică, bibliografie bogată, vocabular, hărţi compatibile GIS, posibilităţi de căutare avansată dupa subiecte specifice, legătură la CAB Abstract.

Gale Cengage

Cengage Learning este principala companie de conținut educațional, tehnologie și servicii, care instruiește profesioniștii în educație și stimulează angajamentul studenților prin servicii personalizate și soluții digitale bazate pe cursuri, care fac legătura între bibliotecă și sala de clasă. Gale, parte a Cengage Learning, răspunde nevoilor globale de informare și educație prin oferta vastă și dinamică de conținut, care este folosită de studenți și consumatori în biblioteci, școli sau pe internet. Este recunoscută mai ales pentru acuratețe, sfera largă de acoperire și disponibilitatea datelor sale, adresându-se tuturor tipurilor de nevoi de informare – de la documentare pentru proiectele școlare, la întrebări din domeniul sănătății și afaceri – într-o variate de formate. Pentru mai multe informații vizitați  www.cengage.co.uk sau www.gale.cengage.co.uk 

buton-01

Member Login

Ai uitat parola?

Creează cont

Resetează parola
Te rugăm să introduci adresa ta de email. Vei primi noua parolă pe email.