Interval Conferinta - Prezentari octombrie 29, 2014 - octombrie 31, 2014 9:00 am - 1:30 pm
Prezentarile din cadrul conferintei sunt disponibile AICI.
Prin completarea formularului de înregistrare de mai sus primiţi acces la evenimentele principale desfășurate în cadrul conferinţei.
Pentru participarea la sesiunile de lucru vă rugăm să vă înregistraţi AICI.
Programul și evenimentele principale ale conferinţei pot fi vizualizateAICI
Programul și evenimentele principale ale conferinţei în limba engleză pot fi vizualizateAICI
Conferinţa “Acces la Literatura Știinţifică: Documentare. Publicare. Evaluare.“, organizată de Asociaţia Universităţilor, Institutelor de Cercetare – Dezvoltare şi Bibliotecilor Centrale Universitare din România „Anelis Plus” și S.C. E-NFORMATION S.R.L în zilele de 29, 30 și 31 octombrie 2014 la Cluj Napoca, aflată la ediţia a 2-a, este cel mai important eveniment destinat mediului academic știinţific și de cercetare care facilitează întâlnirea dintre partenerii naţionali, reprezentând cele mai importante instituţii de cercetare din ţară (membri ai asociaţiei Anelis Plus) și partenerii internaţionali, reprezentând cele mai importante edituri știinţifice, pentru a asigura o mai bună înțelegere a posibilităţilor de cooperare și a serviciilor care se pot dezvolta în vederea creșterii calităţii sistemului de documentare și publicare din România.
Temele expuse în cadrul evenimentului vor fi prezentate de către:
– Julita Madzio, Regional Sales Manager, Eastern Europe – Oxford University Press
– Krassimira Anguelova, Regional Sales Manager Central & Eastern Europe, CIS and Middle East – CABI
– Lukas Piasecki – Regional Manager Journals Sales & Marketing – Institute of Physics
– Madeleine Eve, Senior Business Development Executive Academic & Professional – Cambridge University Press
– Paul Canning, Area Manager Europe, Africa – IEEE
– Radka Machkova, Business Manager – South-Eastern Europe – Emerald
– Chris Houghton, Enterprise Solutions Manager, Library – Gale Cengage
– Florin Craciun, Sales Director EMEA și Răzvan Eliad, Sales Specialist – Proquest Workflow Solutions.
se vor concentra pe expunerea tendințelor pe plan internațional privind documentarea știinţifică, soluțiile destinate documentării multidisciplinare, a planurilor editoriale în contextul publicării în regim open access.
Scopul evenimentului este acela de a evidenţia contribuţia editurilor în activitatea de documentare a utilizatorilor din România, de a veni cu soluţii inovatoare pentru viitor și de a confirma susţinerea autorilor români în activitatea lor știinţifică.
Pe lângă prezentările susţinute în plen de către reprezentanţii editurilor participante, se vor organiza și Workshop-uri sustinuţe de către edituri pe diverse teme cum ar fi: politici pentru Open Access, politici de publicare, îmbunătăţirea calităţii cercetării, activităţi și proiecte, altele.
Principalele edituri participante, ce vor prezenta/furniza informaţii de interes știinţific pe parcursul celor 3 zile:
American Institute of Physics
American Institute of Physics este o organizatie non-profit creata în anul 1931 cu scopul de a promova dezvoltarea şi difuzarea de cunoştinţe de fizică şi aplicarea acesteia pentru bunăstarea umană.
Platforma de reviste American Institute of Physics (AIP) oferta acces cu text integral la reviste străine știinţifice de cercetare în format online pentru 25 de reviste online, dintre care 18 reviste sunt cotate ISI. Scitation este un serviciu al AIP care permite acces la peste un milion de documente de la reviste ştiinţifice, ziare, lucrări ale conferinţelor internaţionale, alte publicaţii speciale și de prestigiu de la societăţi ştiinţifice şi tehnice. Prin Scitation Library Service Center se oferă bibliotecarilor instrumentele de care au nevoie pentru a administra revistele online la care se abonează instituţia.
Cambridge University Press
Cambridge University Press publică în prezent peste 330 de reviste academice peer-reviewed (din care 196 de reviste cu factor de impact ISI) și peste 500,000 articole. Conţinând ultimele cercetări dintr-o largă gamă de subiecte, revistele editurii Cambridge sunt accesibile în întreaga lume în format tipărit și online. Cambridge publică pe lângă revistele proprii și reviste în colaborare cu peste 100 de societăţi profesionale și academice pentru a asigura succesul optim al fiecărei publicaţii.
HSS Collection – conţine reviste academice din domeniile: știinţe economice, știinţe sociale și umaniste,
Platforma de cercetare ScienceDirect oferă acces cu text integral la reviste știinţifice de cercetare în format online, cărţi academice, serii de cărţi și enciclopedii online. Peste 20% din informaţia apărută la nivel global în domeniile știinţelor exacte și știinţelor umaniste, tehnologie și medicină este publicată pe platforma Elsevier Science Direct.
Freedom Collection Journals oferă acces la:
• peste 2,000 de reviste de specialitate cu text integral, din care 1,502 reviste cotate ISI.
• peste 11 milioane articole full-text din peste 2,000 de reviste editate de Elsevier;
• peste 76 milioane de rezumate ale articolelor din toate domeniile;
• 15 mii de fișiere multimedia din toate domeniile știinţifice;
Revistele sunt împărţite în 4 colecţii în funcţie de subiect (Physical Sciences and Engineering, Life Sciences; Health Sciences, Social Sciences and Humanities) și în 24 de subcolecţii.
Scopul editurii ELSEVIER este de a oferi excelenţă, astfel că anual peste 25% din informaţia știinţifică publicată la nivel mondial poartă marca acestei edituri.
Emerald
Platforma online Emerald Publishing Group ofertă acces cu text integral la reviste străine știinţifice de cercetare în format online. Scopul editurii EMERALD (una din cele mai importante edituri de literatură economică din lume) este să reducă distanţa dintre cercetarea academică și practica de zi cu zi în domeniul economic. Pe langă subiectele din diversele specializări din domeniul economic: management, marketing, finanţe-bănci, resurse umane, afaceri etc; sunt abordate subiecte importante în activitatea de cercetare și educaţie: Management educaţional, Management de bibliotecă, Managementul cercetării și inovaţiei.
Emerald Management Journals 200 este una din cele mai mari și cuprinzătoare colecţii de reviste de management peer-review din lume și propune o nouă abordare a utilizării resurselor electronice pentru documentare. Astfel, pe lângă colecţia de jurnale sunt oferite o serie de extra resurse personalizate pentru: bibliotecari, decani, profesori, cercetători, studenţi etc.
Institute of Electrical and Electronics Engineers - IEEE
IEEE este cea mai mare asociaţie profesională dedicată inovaţiei tehnologice avansate și excelenţă în beneficiul umanităţii. IEEE și membrii săi inspiră o comunitate globală, prin intermediul publicaţiilor sale foarte citate, conferinţe, standarde tehnologice, precum și activităţi profesionale și educaţionale.
IEEE/IET Electronic Library (IEL) oferă acces la mai mult de o treime din literatura din domeniul ingineriei și a știinţei calculatoarelor din întreaga lume, punând la dispoziţie materiale de foarte bună calitate de la Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) și Institution of Engineering and Technology (IET).
De pe platforma IEEE Xplore® se pot accesa 168 de ziare, reviste și tranzacţii IEEE în text integral, 26 ziare și reviste IET (din care 161 de titluri sunt cotate ISI), peste 1,210 de conferinţe editate de IEEE și 25 de conferinţe editate de IET și publicaţii informative de la seminarii internaţionale, peste 2,500 de standarde IEEE aprobate și publicate, IEEE Standards Dictionary Online, peste 3 milioane de rezumate ale articolelor disponibile din toate domeniile de inginerie, electronică și știinţa calculatoarelor.
Institute of Physics
Platforma online Institute of Physics Journals oferă acces la textul integral din reviste știinţifice de cercetare în format online. Institute of Physics UK este o organizaţie știinţifică non-profit menită să dezvolte inţelegerea și utilizarea fizicii. Institute of Physics este adeptul principiului libertăţii academice și își propune să pună în aplicare acest principiu în toate activităţile sale.
Institute of Physics Publishing, editura organizaţiei, este un lider în ceea ce privește literatura academică din domeniul fizicii.
În afară de programul clasic de publicare a jurnalelor, IOP oferă informaţii știinţifice de înaltă calitate usor accesibile prin intermediul paginii web în continuă dezvoltare la reviste, ziare, lucrări ale conferinţelor de specialitate, cărţi, alte servicii electronice. Activitatea IOP Publishing datează încă din anul 1874. Esenţa programului de publicare este seria “Journals of Physics” care acoperă toate subdisciplinele fizicii.
Oxford University Press
Oxford Journals este o divizie a Oxford University Press, care este un departament al Universităţii Oxford. Publică 265 de reviste academice și de cercetare (din care 188 de reviste cu factor de impact ISI) care acoperă o gamă largă de domenii, două treimi dintre acestea fiind publicate în colaborare cu societăţi știinţifice și alte organizaţii internaţionale.
HSS Collection – conţine reviste academice din domeniile: știinţe economice, știinţe sociale și umaniste,
PROQUEST Central oferă acces la textul integral și rezumate din reviste știinţifice de cercetare în format online, fără alt suport magnetic sau pe hârtie, de la edituri academice de prestigiu, edituri universitare, asociaţii academice, asociaţii profesionale din întreaga lume.
Totalizând peste 22.360 de titluri periodice, dizertaţii, ziare, rapoarte, documente, clipuri video, ProQuest Central este una din cele mai vaste surse de documentare enciclopedică online cu text integral. Pe o singură platformă online sunt disponibile 27 din cele mai populare baze de date ProQuest care acoperă peste 160 de domenii, inclusiv de afaceri, ştiinţă şi tehnologie, medicină şi sănătate, literatură, societate şi cultură, artă, istorie, religie, calculatoare, educaţie. Aceasta este o resursă multidisciplinară de neegalat pentru toţi cercetătorii, de toate nivelurile, precum şi o colecţie inovatoare pentru bibliotecile de toate tipurile.
Springer
Platforma SpringerLink oferă acces cu text integral la reviste știinţifice de cercetare în format online. Este una din cele mai utilizate resurse electronice de documentare știinţifice din lume și de la noi din ţară. Înfiinţată în anul 1996, platforma SpringerLink a continuat să evolueze în funcție de nevoile cercetătorilor și în prezent conţine peste 2,860 de titluri de reviste (faţă de 1,551 în 2006), peste 169,500 de cărţi online, peste 4,400 serii de cărţi și 307 de lucrări de referinţă online, peste 34,000 de protocoale, colecţiile sale conţinând reviste de la cele mai mari biblioteci știinţifice din lume.
În prezent, în România se oferă acces la 2,399 de reviste de specialitate în text integral, din care 1,493 de titluri sunt cotate ISI.
Cunoaștere, informaţie și calitate sunt cele trei lucruri care modelează activitatea editurii SPRINGER. La nivel mondial este a doua mare editură știinţifică, specializată mai ales pe domeniile tehnic și medical.
Taylor & Francis
Taylor & Francis Group oferă acces cu text integral la reviste străine știinţifice de cercetare în format online. Publică 1,632 de reviste online din 19 de discipline academice, de la agricultură și artă până la știinţe sociale și zoologie, din care 769 de titluri sunt cotate ISI.
Tandfonline.com este platforma care găzduieste în prezent reviste online, enciclopedii online și baze de date de rezumate și indexări publicate de Taylor & Francis, Routledge, Psychology Press.
Revistele grupului editorial Taylor and Francis sunt împărţite în următoarele colecţii: Humanities, Social Science Collection – conţine reviste academice din domeniile: știinţe economice, știinţe sociale și umaniste, drept. Science, Technology and Medicine Collection – conţine reviste știinţifice din domeniile: matematică, fizică, chimie, medicină, știinţele vieţii, știinţele pământului.
Thomson Reuters
Platforma Web of Science este una dintre cele mai importante surse de documentare știinţifică la nivel mondial. Scopul acestei baze de date este de a oferi informaţii despre recunosterea știinţifică a articolelor știinţifice și de identificare a noilor tendinţe și tehnologii la nivel mondial. Diversele baze de date componente ofera access la peste 20,000 de reviste, 15,000 conferinţe anuale, 60,000 de carti, 51 milioane de patente, 2.6 milioane de seturi de date.
Cea mai cunoscută bază de data disponibilă pe această platformă online este Web of Science Core Collection. Este o bază de date bibliografică și bibliometrică în format online, cuprinzând în principal reviste știinţifice, conferinţe și carţi. În România sunt accesibile rezumatele articolelor a peste 12,200 de reviste știinţifice și 160,000 de conferinţe știinţifice din 256 de discipline.
Journal Citation Reports este autoritatea recunoscută pentru evaluarea ISI a jurnalelor știinţifice, creat în colaborare cu prestigiosul Institute for Scientific Information din Philadephia, SUA. Este o bază de date bibliometrică în format online, cuprinzând date despe reviste știinţifice și conferinţe cotate în urma procesului de selecţie și curare. Disponibilă pe platforma Web of Science, oferă date statistice cuantificabile care permit evaluarea impactului publicaţiilor în comunitatea știinţifică. Această baza de date cuprinde doar revistele cu Factor de Impact.
Derwent Innovations Index este o bază de date bibliografică și bibliometrică în format online, cuprinzând brevete știinţifice. Disponibilă pe platforma Web of Science, cuprinde date despre aproximativ 51 de milioane de brevete și invenţii înregistrate din 40 de ţări, inclusiv România, din 1963 și până în prezent.
Nature Publishing Group
Nature Publishing Group publică peste 100 de reviste (din care 86 cu factor de impact ISI) și baze de date online din domeniile: știinţele vieţii, știinţe fizice, știinţe aplicate și medicină clinică. Volumele conţin știri zilnice despre jurnaliști câștigători de premii, opinii ale experţilor, metodologii practice, precum și rezultate ale unor cercetări de mare impact și recenzii de la orice editor din domeniul știinţific.
Nature este cel mai apreciat săptămânal știinţific din lume al Nature Publishing Group (NPG). Lansat în anul 1869, misiunea declarată a acestuia încă de la început a fost să dezvolte publicaţiile, să examineze oportunităţile provenite din apariţia noilor tehnologii și să ajute la creșterea audienţei cititorilor
Se pot abona colecţii sau selecţii de reviste din toate domeniile de activitate.
Domeniile NPG permit utilizatorilor să găsească publicaţiile relevante din subiectul de interes, iar articolele găsite vor informa utilizatorii cu ultimele cercetări și descoperiri din domeniul de interes:
• Chemistry (Chemistry, Drug discovery, Biotechnology, Materials, Methods and Protocols)
• Clinical Practice & Research (Cancer, Cardiovascular medicine, Dentistry, Endocrinology, Gastroenterology and hepatology, Methods and Protocols, Pathology and pathobiology, Urology)
• Life Sciences (Biotechnology, Cancer, Development, Drug discovery, Evolution & ecology, Genetics, Immunology, Medical research, Microbiology, Molecular cell biology, Neuroscience, Pharmacology, Methods and Protocols, Systems biology)
• Physical Sciences (Physics, Materials)
CABI
CAB Abstracts with full text
CAB Abstracts with full text este una din cele mai cuprinzătoare baze de date din domeniu, oferă cercetătorilor acces instant la peste 7,6 milioane de înregistrări începând din anul 1973, cu peste 350.000 de rezumate adăugate în fiecare an. Înregistrările acoperă domeniul știinţelor vieţii aplicate și includ: agricultură, mediu, știinţe veterinare, economie aplicată, știinţa alimentelor și nutriţie, turism, știinţele mediului.
Forest Science Database
Forest Science Database este baza de date bibliografică lider mondial în domeniu, care studiază și cercetează probleme legate de pădure, agrosilvicultură și lemn. Actualizată săptămânal, baza de date furnizează informaţii bibliografice și rezumate pentru toate aspectele legate de agrosilvicultură, silvicultură, biologia arborilor, utilizarea terenurilor și știinţa lemnului, precum și efectele schimbărilor climatice, a defrișărilor, exploatarea pădurilor și silvicultură urbană.
VetMed Resource
VETMED Resource este instrumentul cel mai cuprinzător pentru medicii veterinari care există la acest momento în lume. Cu specific veterinar concentrat și acces la peste 1 milion de înregistrări relevante din baza de date CAB Abstracts, VETMED susţine practica și dezvoltare profesională cu cele mai bune informaţii din medicina veterinară bazate pe dovezi disponibile.
CABI eBooks
CAB eBooks oferă o oportunitate unică de a accesa titluri prestigioase CABI într-un format usor de folosit. Cărțile sunt indexate și recuperabile ca si capitole, asigurând că o căutare de titluri disponibile va returna cele mai relevante rezultate și va economisi timp preţios.
Compendia
Compendia de la CABI este un instrument enciclopedic online ce reunește diverse sfere de activitate ale știinţei pe o singură platformă de căutare. Compendia conţine: informaţii indexate ale tuturor cercetărilor știinţifice, specificaţii tehnice detaliate, imagini, informaţii detaliate despre diferite subiecte, date demografice, economice și statistice, bibliotecă electronică, bibliografie bogată, vocabular, hărţi compatibile GIS, posibilităţi de căutare avansată dupa subiecte specifice, legătură la CAB Abstract.
Gale Cengage
Gale®, o parte a Cengage Learning, este un lider mondial în cercetarea online și publicaţii educaţionale pentru biblioteci, universităţi, scoli și firme. Binecunoscută pentru conţinutul enciclopedic exact și cu autoritate, precum și pentru inteligenta organizare a textelor complete ale articolelor de ziare și reviste, compania a creat peste 600 de baze de date care sunt disponibile on-line, pe suport tipărit, eBooks sau microfilm.
Academic OneFile
Perfectă pentru biblioteci, universităţi, scoli și colegii, baza de date Academic OneFile oferă răspunsuri pentru problemele sofisticate și curente pe care le ridică procesul de cercetare și este o bază de date usor de folosit.
După accesare, cercetătorii au acces la:
• peste 14,300 de titluri din care peste 9,300 de reviste peer-review de la peste 3000 de edituri,
• peste 7,300 reviste în text integral
• Textul integral al “The New York Times“ începând din 1985 și până în prezent
• Acces la lucrări de referinţa online, manuale, rapoarte analitice din diferite ţări
• Sute de podcast-uri și transcrieri de la NPR, CNN și CBC
InfoTrac Custom Journals 500
InfoTrac Custom Journals 500 este o bază de date multi-disciplinară care permite acces la textul integral al 500 de reviste internaţionale din diverse domenii de activitate și de la edituri diferite. Cu InfoTrac Custom Journals, aveţi posibilitatea de a vă personaliza abonamentul în mod util. De exemplu, aveţi libertatea de a selecta reviste care sunt adecvate pentru instituţie, dar să și modificaţi interfaţa de căutare şi funcţionalitatea căutărilor. Aceste îmbunătăţiri sunt perfecte pentru biblioteci care deservesc utilizatori ce au nevoie de referinţe din discipline specifice. Utilizatorii pot căuta informaţii într-un singur titlu, o serie de titluri sau întreaga bază de date. Avantajul acestui produs este acela că se oferă posibilitatea de a alege 500 de reviste de la diverse edituri și din diferite domenii dintr-o listă de peste 21.000 de titluri.
Gale Virtual Reference Library
Gale Virtual Reference Library este sursa unică pentru eReference ce vizează studenți, cercetători, profesioniști, și cititori în general. Acum găsiţi mii de titluri de la peste 100 de editori care acoperă domeniile cele mai studiate – toate pe o singură platformă premiată. GVRL duce cercetatorii la un nivel superior prin livrarea de importante titluri de referinţă apărute în format tipărit într-un format tip bază de date. Acum există instrumentele necesare pentru a ajuta utilizatorii să localizeze informaţiile pe care le doresc, mai rapid şi mai uşor ca niciodată. Este simplu: Gale Virtual Reference Library combină avantajul unui motor de căutare online cu precizia şi autoritatea de 50 de ani de publicare.
Pană la data desfășurării evenimentului, informaţia cuprinsă în această pagină se va actualiza cu o recurenţă săptămânală.
Vă așteptăm cu drag!
Echipa E-nformation.
Locație
Adresă:
Strada Octavian Goga, Cluj-Napoca 400000, Romania, Cluj-Napoca
Conferinta “Acces la Literatura Stiintifica: Documentare. Publicare. Evaluare.“ – Editia a II-a – 29-31 Octombrie 2014.
Telefon / Email Eveniment 0040728320836
octombrie 29, 2014 - octombrie 31, 2014
9:00 am - 1:30 pm
Prezentarile din cadrul conferintei sunt disponibile AICI.
Prin completarea formularului de înregistrare de mai sus primiţi acces la evenimentele principale desfășurate în cadrul conferinţei.
Pentru participarea la sesiunile de lucru vă rugăm să vă înregistraţi AICI.
Programul și evenimentele principale ale conferinţei pot fi vizualizate AICI
Programul și evenimentele principale ale conferinţei în limba engleză pot fi vizualizate AICI
Conferinţa “Acces la Literatura Știinţifică: Documentare. Publicare. Evaluare.“, organizată de Asociaţia Universităţilor, Institutelor de Cercetare – Dezvoltare şi Bibliotecilor Centrale Universitare din România „Anelis Plus” și S.C. E-NFORMATION S.R.L în zilele de 29, 30 și 31 octombrie 2014 la Cluj Napoca, aflată la ediţia a 2-a, este cel mai important eveniment destinat mediului academic știinţific și de cercetare care facilitează întâlnirea dintre partenerii naţionali, reprezentând cele mai importante instituţii de cercetare din ţară (membri ai asociaţiei Anelis Plus) și partenerii internaţionali, reprezentând cele mai importante edituri știinţifice, pentru a asigura o mai bună înțelegere a posibilităţilor de cooperare și a serviciilor care se pot dezvolta în vederea creșterii calităţii sistemului de documentare și publicare din România.
– Amy Card, Inside Sales Executive – Taylor&Francis
– Brett Thomas, Publishing Sales Consultant, Europe – American Institute of Physics
– Carlos Mascorda, Vice President, Academic Sales, EMA and LATAM – ProQuest
– Cătălin Teoharie, Country Manager South-Eastern Europe – Elsevier
– Cem Üzüm, Licensing Manager Central Europe – Springer Verlag;
– Francesca Brazzorotto, Sales Executive South-Eastern Europe – Nature Publishing Group
– Iulian Herciu, Target Account Manager – Balkans – Thomson Reuters
– Julita Madzio, Regional Sales Manager, Eastern Europe – Oxford University Press
– Krassimira Anguelova, Regional Sales Manager Central & Eastern Europe, CIS and Middle East – CABI
– Lukas Piasecki – Regional Manager Journals Sales & Marketing – Institute of Physics
– Madeleine Eve, Senior Business Development Executive Academic & Professional – Cambridge University Press
– Paul Canning, Area Manager Europe, Africa – IEEE
– Radka Machkova, Business Manager – South-Eastern Europe – Emerald
– Chris Houghton, Enterprise Solutions Manager, Library – Gale Cengage
– Florin Craciun, Sales Director EMEA și Răzvan Eliad, Sales Specialist – Proquest Workflow Solutions.
se vor concentra pe expunerea tendințelor pe plan internațional privind documentarea știinţifică, soluțiile destinate documentării multidisciplinare, a planurilor editoriale în contextul publicării în regim open access.
Scopul evenimentului este acela de a evidenţia contribuţia editurilor în activitatea de documentare a utilizatorilor din România, de a veni cu soluţii inovatoare pentru viitor și de a confirma susţinerea autorilor români în activitatea lor știinţifică.
Pe lângă prezentările susţinute în plen de către reprezentanţii editurilor participante, se vor organiza și Workshop-uri sustinuţe de către edituri pe diverse teme cum ar fi: politici pentru Open Access, politici de publicare, îmbunătăţirea calităţii cercetării, activităţi și proiecte, altele.
Principalele edituri participante, ce vor prezenta/furniza informaţii de interes știinţific pe parcursul celor 3 zile:
Platforma de reviste American Institute of Physics (AIP) oferta acces cu text integral la reviste străine știinţifice de cercetare în format online pentru 25 de reviste online, dintre care 18 reviste sunt cotate ISI. Scitation este un serviciu al AIP care permite acces la peste un milion de documente de la reviste ştiinţifice, ziare, lucrări ale conferinţelor internaţionale, alte publicaţii speciale și de prestigiu de la societăţi ştiinţifice şi tehnice. Prin Scitation Library Service Center se oferă bibliotecarilor instrumentele de care au nevoie pentru a administra revistele online la care se abonează instituţia.
HSS Collection – conţine reviste academice din domeniile: știinţe economice, știinţe sociale și umaniste,
STM Collection – conţine reviste știinţifice din domeniile: matematică, fizică, chimie, medicină, știinţele vieţii, știinţele pământului.
Freedom Collection Journals oferă acces la:
• peste 2,000 de reviste de specialitate cu text integral, din care 1,502 reviste cotate ISI.
• peste 11 milioane articole full-text din peste 2,000 de reviste editate de Elsevier;
• peste 76 milioane de rezumate ale articolelor din toate domeniile;
• 15 mii de fișiere multimedia din toate domeniile știinţifice;
Revistele sunt împărţite în 4 colecţii în funcţie de subiect (Physical Sciences and Engineering, Life Sciences; Health Sciences, Social Sciences and Humanities) și în 24 de subcolecţii.
Scopul editurii ELSEVIER este de a oferi excelenţă, astfel că anual peste 25% din informaţia știinţifică publicată la nivel mondial poartă marca acestei edituri.
Emerald Management Journals 200 este una din cele mai mari și cuprinzătoare colecţii de reviste de management peer-review din lume și propune o nouă abordare a utilizării resurselor electronice pentru documentare. Astfel, pe lângă colecţia de jurnale sunt oferite o serie de extra resurse personalizate pentru: bibliotecari, decani, profesori, cercetători, studenţi etc.
IEEE/IET Electronic Library (IEL) oferă acces la mai mult de o treime din literatura din domeniul ingineriei și a știinţei calculatoarelor din întreaga lume, punând la dispoziţie materiale de foarte bună calitate de la Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) și Institution of Engineering and Technology (IET).
De pe platforma IEEE Xplore® se pot accesa 168 de ziare, reviste și tranzacţii IEEE în text integral, 26 ziare și reviste IET (din care 161 de titluri sunt cotate ISI), peste 1,210 de conferinţe editate de IEEE și 25 de conferinţe editate de IET și publicaţii informative de la seminarii internaţionale, peste 2,500 de standarde IEEE aprobate și publicate, IEEE Standards Dictionary Online, peste 3 milioane de rezumate ale articolelor disponibile din toate domeniile de inginerie, electronică și știinţa calculatoarelor.
Institute of Physics Publishing, editura organizaţiei, este un lider în ceea ce privește literatura academică din domeniul fizicii.
În afară de programul clasic de publicare a jurnalelor, IOP oferă informaţii știinţifice de înaltă calitate usor accesibile prin intermediul paginii web în continuă dezvoltare la reviste, ziare, lucrări ale conferinţelor de specialitate, cărţi, alte servicii electronice. Activitatea IOP Publishing datează încă din anul 1874. Esenţa programului de publicare este seria “Journals of Physics” care acoperă toate subdisciplinele fizicii.
HSS Collection – conţine reviste academice din domeniile: știinţe economice, știinţe sociale și umaniste,
STM Collection – conţine reviste știinţifice din domeniile: matematică, fizică, chimie, medicină, știinţele vieţii, știinţele pământului.
Totalizând peste 22.360 de titluri periodice, dizertaţii, ziare, rapoarte, documente, clipuri video, ProQuest Central este una din cele mai vaste surse de documentare enciclopedică online cu text integral. Pe o singură platformă online sunt disponibile 27 din cele mai populare baze de date ProQuest care acoperă peste 160 de domenii, inclusiv de afaceri, ştiinţă şi tehnologie, medicină şi sănătate, literatură, societate şi cultură, artă, istorie, religie, calculatoare, educaţie. Aceasta este o resursă multidisciplinară de neegalat pentru toţi cercetătorii, de toate nivelurile, precum şi o colecţie inovatoare pentru bibliotecile de toate tipurile.
În prezent, în România se oferă acces la 2,399 de reviste de specialitate în text integral, din care 1,493 de titluri sunt cotate ISI.
Cunoaștere, informaţie și calitate sunt cele trei lucruri care modelează activitatea editurii SPRINGER. La nivel mondial este a doua mare editură știinţifică, specializată mai ales pe domeniile tehnic și medical.
Tandfonline.com este platforma care găzduieste în prezent reviste online, enciclopedii online și baze de date de rezumate și indexări publicate de Taylor & Francis, Routledge, Psychology Press.
Revistele grupului editorial Taylor and Francis sunt împărţite în următoarele colecţii: Humanities, Social Science Collection – conţine reviste academice din domeniile: știinţe economice, știinţe sociale și umaniste, drept. Science, Technology and Medicine Collection – conţine reviste știinţifice din domeniile: matematică, fizică, chimie, medicină, știinţele vieţii, știinţele pământului.
Cea mai cunoscută bază de data disponibilă pe această platformă online este Web of Science Core Collection. Este o bază de date bibliografică și bibliometrică în format online, cuprinzând în principal reviste știinţifice, conferinţe și carţi. În România sunt accesibile rezumatele articolelor a peste 12,200 de reviste știinţifice și 160,000 de conferinţe știinţifice din 256 de discipline.
Journal Citation Reports este autoritatea recunoscută pentru evaluarea ISI a jurnalelor știinţifice, creat în colaborare cu prestigiosul Institute for Scientific Information din Philadephia, SUA. Este o bază de date bibliometrică în format online, cuprinzând date despe reviste știinţifice și conferinţe cotate în urma procesului de selecţie și curare. Disponibilă pe platforma Web of Science, oferă date statistice cuantificabile care permit evaluarea impactului publicaţiilor în comunitatea știinţifică. Această baza de date cuprinde doar revistele cu Factor de Impact.
Derwent Innovations Index este o bază de date bibliografică și bibliometrică în format online, cuprinzând brevete știinţifice. Disponibilă pe platforma Web of Science, cuprinde date despre aproximativ 51 de milioane de brevete și invenţii înregistrate din 40 de ţări, inclusiv România, din 1963 și până în prezent.
Nature este cel mai apreciat săptămânal știinţific din lume al Nature Publishing Group (NPG). Lansat în anul 1869, misiunea declarată a acestuia încă de la început a fost să dezvolte publicaţiile, să examineze oportunităţile provenite din apariţia noilor tehnologii și să ajute la creșterea audienţei cititorilor
Se pot abona colecţii sau selecţii de reviste din toate domeniile de activitate.
Domeniile NPG permit utilizatorilor să găsească publicaţiile relevante din subiectul de interes, iar articolele găsite vor informa utilizatorii cu ultimele cercetări și descoperiri din domeniul de interes:
• Chemistry (Chemistry, Drug discovery, Biotechnology, Materials, Methods and Protocols)
• Clinical Practice & Research (Cancer, Cardiovascular medicine, Dentistry, Endocrinology, Gastroenterology and hepatology, Methods and Protocols, Pathology and pathobiology, Urology)
• Earth & Environment (Earth sciences, Evolution & ecology)
• Life Sciences (Biotechnology, Cancer, Development, Drug discovery, Evolution & ecology, Genetics, Immunology, Medical research, Microbiology, Molecular cell biology, Neuroscience, Pharmacology, Methods and Protocols, Systems biology)
• Physical Sciences (Physics, Materials)
CAB Abstracts with full text
CAB Abstracts with full text este una din cele mai cuprinzătoare baze de date din domeniu, oferă cercetătorilor acces instant la peste 7,6 milioane de înregistrări începând din anul 1973, cu peste 350.000 de rezumate adăugate în fiecare an. Înregistrările acoperă domeniul știinţelor vieţii aplicate și includ: agricultură, mediu, știinţe veterinare, economie aplicată, știinţa alimentelor și nutriţie, turism, știinţele mediului.
Forest Science Database
Forest Science Database este baza de date bibliografică lider mondial în domeniu, care studiază și cercetează probleme legate de pădure, agrosilvicultură și lemn. Actualizată săptămânal, baza de date furnizează informaţii bibliografice și rezumate pentru toate aspectele legate de agrosilvicultură, silvicultură, biologia arborilor, utilizarea terenurilor și știinţa lemnului, precum și efectele schimbărilor climatice, a defrișărilor, exploatarea pădurilor și silvicultură urbană.
VetMed Resource
VETMED Resource este instrumentul cel mai cuprinzător pentru medicii veterinari care există la acest momento în lume. Cu specific veterinar concentrat și acces la peste 1 milion de înregistrări relevante din baza de date CAB Abstracts, VETMED susţine practica și dezvoltare profesională cu cele mai bune informaţii din medicina veterinară bazate pe dovezi disponibile.
CABI eBooks
CAB eBooks oferă o oportunitate unică de a accesa titluri prestigioase CABI într-un format usor de folosit. Cărțile sunt indexate și recuperabile ca si capitole, asigurând că o căutare de titluri disponibile va returna cele mai relevante rezultate și va economisi timp preţios.
Compendia
Compendia de la CABI este un instrument enciclopedic online ce reunește diverse sfere de activitate ale știinţei pe o singură platformă de căutare. Compendia conţine: informaţii indexate ale tuturor cercetărilor știinţifice, specificaţii tehnice detaliate, imagini, informaţii detaliate despre diferite subiecte, date demografice, economice și statistice, bibliotecă electronică, bibliografie bogată, vocabular, hărţi compatibile GIS, posibilităţi de căutare avansată dupa subiecte specifice, legătură la CAB Abstract.
Academic OneFile
Perfectă pentru biblioteci, universităţi, scoli și colegii, baza de date Academic OneFile oferă răspunsuri pentru problemele sofisticate și curente pe care le ridică procesul de cercetare și este o bază de date usor de folosit.
După accesare, cercetătorii au acces la:
• peste 14,300 de titluri din care peste 9,300 de reviste peer-review de la peste 3000 de edituri,
• peste 7,300 reviste în text integral
• Textul integral al “The New York Times“ începând din 1985 și până în prezent
• Acces la lucrări de referinţa online, manuale, rapoarte analitice din diferite ţări
• Sute de podcast-uri și transcrieri de la NPR, CNN și CBC
InfoTrac Custom Journals 500
InfoTrac Custom Journals 500 este o bază de date multi-disciplinară care permite acces la textul integral al 500 de reviste internaţionale din diverse domenii de activitate și de la edituri diferite. Cu InfoTrac Custom Journals, aveţi posibilitatea de a vă personaliza abonamentul în mod util. De exemplu, aveţi libertatea de a selecta reviste care sunt adecvate pentru instituţie, dar să și modificaţi interfaţa de căutare şi funcţionalitatea căutărilor. Aceste îmbunătăţiri sunt perfecte pentru biblioteci care deservesc utilizatori ce au nevoie de referinţe din discipline specifice. Utilizatorii pot căuta informaţii într-un singur titlu, o serie de titluri sau întreaga bază de date. Avantajul acestui produs este acela că se oferă posibilitatea de a alege 500 de reviste de la diverse edituri și din diferite domenii dintr-o listă de peste 21.000 de titluri.
Gale Virtual Reference Library
Gale Virtual Reference Library este sursa unică pentru eReference ce vizează studenți, cercetători, profesioniști, și cititori în general. Acum găsiţi mii de titluri de la peste 100 de editori care acoperă domeniile cele mai studiate – toate pe o singură platformă premiată. GVRL duce cercetatorii la un nivel superior prin livrarea de importante titluri de referinţă apărute în format tipărit într-un format tip bază de date. Acum există instrumentele necesare pentru a ajuta utilizatorii să localizeze informaţiile pe care le doresc, mai rapid şi mai uşor ca niciodată. Este simplu: Gale Virtual Reference Library combină avantajul unui motor de căutare online cu precizia şi autoritatea de 50 de ani de publicare.
Pană la data desfășurării evenimentului, informaţia cuprinsă în această pagină se va actualiza cu o recurenţă săptămânală.
Vă așteptăm cu drag!
Echipa E-nformation.
Locație
Adresă:Website:
http://www.hotelnapoca.ro/